Bloggnorge.com // 1 av 3 har ingen lege å gå til
Start blogg

1 av 3 har ingen lege å gå til

Vis støtte, spre budskapet

FNs tusenårsmål i forhold til legemangel

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet onsdag 29. oktober , 2014 kl. 09:44
Legemangel i forhold til FNs tusenårsmål

FNs tusenårsmål er åtte konkrete mål for å utrydde sult og fattigdom. De ble vedtatt av alle verdens land i år 2000 og skal være nådd i løpet av 2015.

For å nå noen av målene er nok legehjelp for alle i alle land svært viktig. Mål 4 og 6 kan ikke nåes uten hjelp av leger og legenes hjelpemidler. Disse to målene skal vi se litt nærmere på.

Mål 4.

Mål 4 handler om å redusere dødeligheten for barn under 5 år med to tredjedeler innen 2015. Det er mange ting som skal være på plass for at et lite barn skal ha en trygg oppvekst. Blant annet et sted å bo, god ernæring og rent vann, omsorg fra voksne og sist ikke minst tilgang på medisinsk hjelp om barnet skulle bli sykt. Mer enn en milliard barn i verden mangler minst en av disse tingene.

Mange land nærmer seg det fjerde målet og Nord-Afrika og Øst-Asia har allerede nådd det fjerde målet. Selv om det er stor fremgang er det fortsatt en lang vei å gå før målet er nådd på verdensbasis. Det hjelper selvsagt ikke bare å ha nok legehjelp for flere barn skal overleve, det er flere store ting som er minst like viktige, men uten leger hadde dette ikke vært mulig.

Mål 6.

Det sjette tusenårsmålet handler om å stoppe spredningen av HIV/AIDS, malaria og andre dødelige sykdommer.

Det er viktig at alle med dødelige sykdommer får medisiner og behandling av leger. Hiv-smitten er et godt eksempel på dette. Fordi flere får tilgang til behandling for hiv-smitten er det færre som dør av sykdommen. På midten av 2000-tallet døde 2,2 millioner mennesker årlig. Dette tallet har sunket til 1,7 millioner i 2011. Jo flere leger som kan bidra med å gi medisiner og behandling, jo flere vil overleve.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.